dimarts, 29 de novembre del 2011

I ARA VOLPONE...


El proper cap de setmana, el grup figuerenc Taller de Teatre porta la seva versió de “Volpone” a l’escenari de la Cate. Aquest és l’espectacle que el grup del Patronat va preparar per a la inauguració de la sala, però els successius ajornaments d’aquesta han fet que no s’hi pugui veure fins aquest desembre.

El dissabte 3 de desembre, a les 9 del vespre, i el diumenge 4, a les 6 de la tarda, són les funcions programades per aquesta versió de la reconeguda obra de Ben Jonson. Les entrades anticipades es poden adquirir els dijous a la taquilla del teatre Jardí, i a través de Servicaixa. Els socis del Patronat de la Catequística tenen descompte si adquireixen les entrades trucant al telèfon de l’entitat. Els dies de funció a la taquilla de la Cate, des de dues hores abans del seu inici.

Taller de Teatre va preparar aquest “Volpone” pensant en la inauguració de la remodelació de la sala d’espectacles del Patronat. “Des de la nostra fundació, el 2005, - expliquen els membres del grup- tenim la seu al Patronat, i des de llavors hem fet verdaders equilibris per inquivir-nos a la sala petita per només 75 espectadors. Malgrat aquestes condicions poc favorables hem anat fent les nostres produccions mentre treballàvem per a la remodelació de l’escenari gran, que sí havíem utilitzat alguna vegada per assajar”. Pensant en aquesta inauguració el grup es va plantejar fer “un espectacle ‘gran’, tant pel text, un conegut clàssic , com pel muntatge, que al final podíem fer en un escenari convencional. I també per incorporar intèrprets que havien passat pel grup”.

Com que era prevista la inauguració de la sala abans de Fires, el grup va enllestir l’obra el mes d’abril, però els successius ajornaments de la data, i posteriors compromisos del grup, han fet que no arribi a la Cate fins la propera setmana. El muntatge es va preestrenar a Sant Pere Pescador i a Llançà, mentre Taller de Teatre ha continuat representant el seu darrer muntatge, “Parella de +/- 2”

Personalment us l'aconsello
Teniu garantitzada una estona divertida i distreta
Em van agradar especialment els personatges d'en Corbatxo i de la Canina
als qui donen vida l'Alfons Gumbau i la Magda Bosch respectivament